Monday, March 16, 2009

Prietenul la nevoie se cunoaste

Astazi mi-am facut o prietena. Of, e greu cu prietenii! Dar sunt importanti pana la urma. Maica mea avea o vorba - de ce iti trebuie prieteni? Niciodata nu am inteles ce vroia sa-mi spuna. Cat am stat aici incep parca s-o inteleg. Intr-adevar nu prea ai nevoie de prieteni, pana ce nu devii tu prietenul tau cel mai bun. Tu sa te critici, sa te iubesti, sa iti spui toate of-urile. Cand ai pe cineva langa tine, iar sentimentul e puternic, se schimba regulile jocului. El sau ea devine cel mai bun prieten si ii impartatsesti tot. Chiar si cele rele si cele bune. Important e sa stii, ca acel prieten e de partea ta intotdeauna. Niciodata nu iti vrea raul. Daca are o parere diferita de a ta nu inseamna ca tu ai gresit sau ca nu e bine. Pur si simplu e un alt punct de vedere. Important e sa vezi intreg paharul. Nu doar partea plina, sau goala.
Cateodata un prieten iti da o idee, iti deschide ochii, iti da o alta perspectiva, dar niciodata nu e contra ta. In zilele cand esti nervos sau suparat cauta sa aduci barca langa tine. E ca si cum tu inoti prin viata si stii ca ai intotdeauna o barca langa tine. Poti sa urci in ea ori de cate ori simti ca ai obosit. Ai grija sa nu devii o povara pentru barca. Iar atunci cand apa devine involburata, simti nevoia de o scapare. Daca arunci cu pietre atent, faci valuri care pot aduce barca aprope de tine sau o poti indeparta. Intotdeauna doreste-ti sa aduci barca langa tine, loveste cu grija. Asta daca ai intr-adevar nevoie de ea. Daca simti ca poti ajunge la capat fara sa iei o pauza, alunga de langa tine barca.
Noi, oamenii, nu suntem conceputi sa inotam singuri. Intotdeauna dorim sa avem langa noi barca de salvare. Nu abuza de ea, nu deveni povara ei, nu o folosi doar pentru ape involburate. Cand e linistita apa si soarele straluceste, ia o pauza si urca in barca si impartaseste sentimentul.
Wow ce chestii de viata prounde spun. Asta simt acuma! E important pentru mine si iti trebuie curaj sa asterni pe hartie sentimentele tale. Mai ales pe un blog public. Mie nu mi-e frica. Scriu pentru mine in primul rand, dar cand si altcineva re regaseste sau ia ceva din sentimentul meu impartasit si il transforma in ceva bun, atunci simt bucurie. Poate e pentru tine sau e pentru un prieten de al tau, oricum totul e al meu si e in primul rand pentru mine.
Prietenul la nevoie se cunoaste - fie ca e o nevoie de bine sau de rau!
Va imbratisez cu prietenie!

1 comment:

Anonymous said...

foarte tare...tine-o tot asa:*


dak vrei sa discutam uite id meu d mess issabel_girly

bye:*:*